door Yvonne Weeber
Afgelopen periode kan er een zijn geweest van vermoeidheid, het even niet meer weten en je zelf af te vragen wat is het nou wat ik werkelijk wil. Veel dromen, des illusie, weerstand en verloren passie. Maar ook een gevoel van eenheid, Zijn en grote liefde ervaren hebben. De energie van deze supermoon is er een van grote healing en loslaten wat je niet meer dient.maan-bed
Intens loslaten
Afgelopen periode was er een van intens loslaten. Met Saturnus conjunct  Mars in het transformerende teken Schorpioen, werden we geconfronteerd met macht en onmacht, diepe verliezen en beperking in onze scheppingskracht. Schorpioen is het teken van destructie en of transformatie. Wanneer het kleine ikje aan het woord is, ontstaan er macht en onmacht situaties. Mars staat voor je persoonlijke drijfveren, Ik wil en de kracht om te doen, niet goedschiks dan maar kwaadschiks of we gaan pushen, vaak vanuit gebrek aan vertrouwen. Pluto is de overtreffende trap van Mars en staat voor acceptatie van dat wat er is en Niet mijn wil maar uw wil geschiede. Vertrouwen dat het leven je geeft wat er bij je hoort en neemt wat er niet meer bij je hoort en waardoor je verder kan groeien. Transformatie is mogelijk wanneer we de macht en onmacht situaties herkennen als Ik wil, je persoonlijke drijfveer met als basis onbewustZijn,  waardoor we ons bewust kunnen worden en de macht en onmacht situaties los kunnen laten en in overgave kunnen gaan naar niet mijn wil maar uw wil geschiede.
Innerlijke strijd
Dat kan intense innerlijke strijd geven. Venus de planeet van de persoonlijke liefde en verlangen staat tegenover Neptunus, niet uitgekristalliseerd, de planeet van illusie en projectie. We verlangen of begeren een object, een plan, welke door Mars vormgegeven wil worden. Als dat gepaard gaat met macht en onmacht is ons kleine ikje in het spel, dan creëren we illusies en projecteren we het wel niet slagen ervan naar de buitenwereld. We leggen de verantwoordelijkheid buiten onszelf. Als we de illusies kunnen doorzien en de projecties terug kunnen nemen is Neptunus, de overtreffende trap van Venus, namelijk onvoorwaardelijke liefde en gaan voor het hoogste goed voor allen. We worden dienstbaar aan het grote geheel wanneer we doen wat uw wil geschiede.
Overstijgen van beperkende overtuigingen
Die innerlijke strijd kunnen we alleen maar overstijgen wanneer we anders naar de situatie kunnen kijken en waar-nemen wat er werkelijk is. Daar is intelligentie voor nodig. Mercurius de planeet van communicatie en denken kan door onze overtuigingen behoorlijk star zijn en moeilijk loslaten. We denken dat iets zo is en dat het zo hoort of dat kan niet. Denken in beperkingen i.p.v. mogelijkheden. Uranus, is de overtreffende trap van Mercurius en is de planeet van de bevrijding en het hogere denken deze staat nu precies tegenover die Mercurius wat ons uitdaagt om die beperkende overtuigingen los te laten en om op een vernieuwende manier naar de situatie te kijken vanuit het hart en met compassie. We kunnen ons af vragen, wat nemen we voor waar aan? Klopt het wel? Wanneer we denken vanuit mogelijkheden kunnen we andere oplossingen zien, gebaseerd op eigen autoriteit, individualiteit waardoor er zelfsturing geactiveerd wordt.
Harmonie
Op dit moment en de komende staat de Noordknoop in het harmonieuze teken Weegschaal en de Zuidknoop loopt in op een conjunctie met Uranus. Dat betekend dat er bevrijding kan komen in allerlei oude beperkende overtuigingen en patronen die zich ver terug in de familielijn bevinden. Ik zie tijdens mijn opstellingendagen dat veel blokkades ver terug gaan en overerft zijn. Wanneer we de innerlijke strijd los kunnen laten en vanuit harmonie kunnen gaan leven als basis, kunnen we weer in contact komen met de passie die we al een tijdje kwijt zijn. De Zwarte maan staat nu in het creatieve teken Leeuw en wil graag creëren vanuit het hart en het nemen van innerlijke leiding.volle maan-fee-zomer
Innerlijke vervolmaking
Pluto loopt nog steeds retrograde en neemt ons nog steeds mee naar de onderwereld. Daar waar we onze schaduwkanten kunnen ontmoeten en omhelzen en waar leegte is en stilte. Die leegte kan een vervelend gevoel geven, een soort eenzaamheid, verlies van passie en zin. Maar het gekke is dat hoe meer we dat toe durven staan, ontstaat er een soort intimiteit en rust vanwaar uit we de ander weer kunnen ontmoeten vanuit een authentiek zijn en kwetsbaarheid. We hebben onze maskers en identificaties losgelaten. Daar in de dood zijn we allemaal een. We hoeven ons niet meer te bewijzen, of aan te passen, we zijn wie we zijn en accepteren dat wat er is. Pluto maakt in januari weer een conjunctie met de Diamant welke staat voor innerlijke vervolmaking. Het is tijd om keuzes te maken en om te gaan staan voor wie je bent en wat je komt brengen. Wat is van werkelijke waarde voor jou? Wat is echt? Durf je authentiek te zijn? Durf je de vorm los te laten en te vertrouwen dat dat wat voor jou bestemd is ook komt?
Antwoord geven aan de behoeften van deze tijd
Deze prachtige maan geeft ons de mogelijkheid tot diepe healing en om onze wonden om te zetten in meesterschap en dienstbaar te worden aan het grote geheel op geheel eigen wijze. Oude vormen en structuren werken niet meer. Dat kan best een soort spirituele crisis betekenen. Klopt het nog wel wat ik doe? Is het waar? Is dit wel wie ik werkelijk ben? Soms kan het zijn dat het gewoon stopt, er komen geen cliënten meer of deelnemers. Wat eerst goed liep loopt niet meer. We worden uitgenodigd om het “oude” los te gaan laten en om te leren vertrouwen op ons hart om vanuit die essentie te gaan werken. De pure essentie van liefde, die heelt. Veel “oude” manieren van werken zijn ook gebaseerd op macht en onmacht. De goeroe en de volger. Nu is het tijd om naar onze innerlijke goeroe te gaan luisteren. In de Astrologische mandala van Dane Rudhyar staat deze maan in op de 16e graad van Vissen en het beeld wat er bij hoort is Een individu ervaart in de stilte van zijn studeerkamer een stroom van inspiratie.  Wat betekend dat wanneer je alleen kan zijn in diepe verbinding met jezelf, je je kunt verlaten op je innerlijke inspiratiebron wanneer de ruis van blokkades en projecties die nog niet uitgezuiverd zijn of verdrongen losgelaten zijn. Wanneer we de controle los durven laten en in de overgave durven gaan. Dan ervaren we innerlijke rust en durf je te geloven in je eigen zuivere scheppingskrachten, dan komt er vanzelf inspiratie waardoor we  op een creatieve manier antwoord te geven aan de behoeften van deze tijd.  Heb het goed!
Yvonne Weeber
Je bent vrij deze nieuwsbrief door te sturen. Maak je gebruik van de informatie, graag met bronvermelding. Ik kom graag bij je thuis om een lezing te geven www.joyhappiness.nl