vrijdag 31 januari 2014

Kosmisch weerbericht “Zwanger zijn van de nieuwe mens”- Yvonne Weeber

 • Geschreven door auteur Geen Reacties Reacties 
  Gepubliceerd: januari 31st, 2014
  door Yvonne Weeber
  Lieve mensen,
  Vandaag nieuwe maan in Waterman. De tweede nieuwe maan in één maand, want we begonnen het nieuwe jaar ook met een nieuwe maan Deze maan van vandaag is dus heel bijzonder en ook best pittig. Hij staat het dichtste bij de aarde op dit moment. Dus heel veel emoties en loslaten. Maar als die tranen gevloeid hebben, ook weer heel veel inspiratie en nieuwe ideeën die je ten uitvoer wil gaan brengen. Je kunt het gevoel hebben van he he, er komt eindelijk een beetje schot in. Het was heel lastig de afgelopen paar weken. Dat komt doordat  bijna alle vijf de persoonlijke planeten retrograde of in de schaduwperiode lopen.
  Yvonne Weeber 111x111 Kosmisch weerbericht “Zwanger zijn van de nieuwe mens” Yvonne Weeber
  Yvonne Weeber
  Dan lijkt het of we geen stap vooruit kunnen doen, geen zin, niet weten wat, er komt niets uit je handen, een grote leegte. Niet voor niets natuurlijk. We krijgen de tijd om dingen voor jezelf goed op een rijtje te zetten. Je kunt het gevoel hebben dat het ook allemaal niet meer klopt. Het moet nieuw, het moet anders.. maar hoe dan?? Wat voor vorm? Al het “oude”werkt niet meer.. We krijgen ruimte om onze “oude”manieren en identificaties los te laten. In deze nieuwe tijd gaat het over Echtheid, authenticiteit, dingen doen die passen bij wie je werkelijke bent, de maskers gaan af., de rollen zijn uitgespeeld, het werkt ook niet meer.. Dit vraagt moed en kritisch zelfonderzoek en natuurlijk ook openheid en eerlijkheid. Trouw zijn en blijven aan je ware zelf is een groot thema dit jaar.

  Transformatie maan

  moon3 300x300 240x240 Kosmisch weerbericht “Zwanger zijn van de nieuwe mens” Yvonne Weeber
  We begonnen met een pittige nieuwe maan in Steenbok conjunct Pluto en Mercurius opposiet Jupiter en de zwarte maan. Een jaar van vernieuwing. Scheppende krachten.
  Een Creatie jaar. Maar wel op de juiste tijd. Het is niet meer dat we alles plannen en voorberieden en bespreken. We zullen in de nieuwe energie vooral moeten leren om naar het startsein binnen in onszelf te luisteren. Je kunt je dus gaan zitten frustreren en pushen ik moet NU en ik wil het dan, maar als de energie er nog niet klaar voor is, komt er inderdaad alleen maar frustratie. Dan creëer je weer wat je niet wilt. Op de “oude”manier. In de nieuwe energie vraagt het om flow, voelen, ervaren en loslaten. En vooral vertrouwen op je gevoel en ook vertrouwen dat de kosmos je precies op het juist moment je dat geeft en de en de mensen op je pad brengt die nodig zijn.  Het kan pas echt als de energie er klaar voor is..En dat is helemaal nieuw. Die Pluto conjunct zon, maan en Mercurius staan ook voor vader (Zon), moeder ( Maan) en het kind (Mercurius) Transformatie (Pluto) van het innerlijk kind. In plaats van de autoriteit buiten jezelf te zoeken, In jezelf vinden. Het kind wil alles gelijk, nu, je innerlijke ouders, Zon en Maan, mogen het kind nu opvoeden tot een volwassen mens die verantwoordelijkheid draagt voor zijn eigen creaties. Opposiet die Jupiter krijgen we inzicht in datgene wat nog in de weg staat om onszelf in onze werkelijke waarde te zien. Jupiter staat conjunct de gecorrigeerde zwarte maan, waardoor we ons bewust worden van onze Essentie. Onze kernkwaliteiten die we toen we geboren werden en in onze eerste levensjaren nog bewust van waren. Kwaliteiten uit vorige levens die we vergeten zijn en ook op afgewezen werden.
  Nu worden we ons bewust waar we ons nog aanpassen en dat willen we niet meer. We willen op eigen benen staan en uitkomen voor wie we werkelijk zijn.

  Kosmische bevruchting

  Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we zwanger zijn van onze essentie.
  Na mijn bericht over de Ster van Bethlehem, is komeet Ison opgenomen door de zon. Wat dat betreft een prachtig beeld. Het was een echte kosmische bevruchting. De zon, net als de grote eicel, die de kop van de komeet opnam. De staart van de komeet dreef nog even verder, net als de staart van een spermacel. Alleen de kop van de spermacel dringt tot de eicel door..prachtig he, zo boven zo beneden… We zijn dus zwanger. Zwanger van de nieuwe mens, welke zijn ware essentie geboren gaat laten worden.. …Vorige week ging de aarde door de resten van de staart van Ison heen. Kosmische deeltjes van Ison kwamen op aarde neer. Sommige als vallende sterren en een grote meteoriet en andere als voor ons onzichtbaar gruis. We kunnen denken ach ja wat heeft dit nu voor invloed…. maar dit is hoe het leven ontstaan is op aarde. Door komeet inslagen, welke hun water, mineralen en andere stoffen op de aarde achterlieten. Om zo een vruchtbare levende planeet te worden.

  Innerlijke Leegte

  Het kan lijken of Oud en nieuw alweer een half jaar terug is of zo. De lijkt zo ontzettend snel te gaan en toch ook weer niet. We komen steeds meer in het NU. We zitten nog steeds tussen twee werelden met 1 been in 3D en de andere in 5D. We zitten inderdaad in die zwangerschap. Vol potentie. Vandaar het gevoel van Leegte…welke we maar weer heel snel op willen vullen. Maar er bestaat geen leegte, er bestaat alleen potentie. Een zoektocht naar vorm, naar manifestatie. Voel maar eens heel goed, wanneer je het gevoel hebt in die leegte te zijn, hoe veel er gebeurd.. zoals nu onder de aarde in de winter alle zaden en bollen heel hard aan het werk zijn met het zich klaar maken voor de opkomst om te kunnen gaan bloeien. Het lijkt alsof er niets gebeurd, maar in werkelijkheid voltrekken zich wonderen onder de grond. Voor ieder moment van doorbraak, nieuwe geboorte, vind er een periode van afbraak en destructie plaats. Alleen vanuit die chaos kan er nieuw leven ontstaan.

  Drijvende kracht is liefde

   Kosmisch weerbericht “Zwanger zijn van de nieuwe mens” Yvonne WeeberOok is 2014 het jaar van Verbinding en Relaties. We gaan leren het hart te openen voor echte Liefde. Maar er zit ook een hele hoop pijn op dat hart en dat mogen we op gaan ruimen. Als we de ander werkelijk zien in zijn haar essentie en de verhalen rond die ander loslaten kunnen we ons werkelijk gaan verbinden. Ten minste wanneer we in die diepe verbinding met onszelf zijn. Alleen vanuit die verbinding met Zelf kunnen we ons verbinden met de ander. Wat dat betreft heeft deze energie ook heel veel invloed op onze relaties. Dus komen we elkaar tegen. Vooral in conflicten. Oer oude thema’s kunnen weer de kop op steken. Juist om daar nu in de nieuwe energie mee om te leren gaan. Dat wil niet zeggen alleen maar lief en aardig zijn en conflicten vermijden. Nee juist de conflicten aan gaan. Niet uit de weg gaan. Af en toe eens flink boos worden als je grenzen overschreden worden. Kijk in de buitenwereld, alle revoluties. Het niet meer pikken. De autoriteit niet meer buiten onszelf leggen en grenzen stellen. Vol-wassen worden. Met retrograde Venus die morgen weer direct gaat lopen, zijn we afgelopen tijd bezig geweest met ons eigenwaarde. Geven we om terug te krijgen of kunnen we vrij geven zonder terug te verwachten. Kunnen we echt open communiceren? Vertellen wat jou op je hart ligt? En vooral kunnen we luisteren? Echt horen wat er gezegd wordt, zonder te interpreteren. En ook door goed naar onszelf te kijken. Wanneer je innerlijk leiderschap is ingedaald, kun je alleen nog maar waarheid spreken. Vanuit je open hart.

  Sluiers breken open

  Daarin zien we ook dat de sluiers open breken en dat de verhalen die we onszelf vertelden helemaal niet waar zijn. Dat we die ander nu werkelijk gaan zien. We kunnen niets meer verstoppen. Alles wat gezien wil worden komt naar boven. In onszelf, in de ander. In het klein in je eigen leven, maar ook buiten in het collectief. We zijn alles aan het zuiveren. Ook ons lichaam, ons emotionele lichaam. Daarbij hoeven we niet meer in therapie. Tuurlijk kun je gesprekken aan gaan om inzicht te krijgen. Maar er is niemand buiten ons die het beter weet dan wijzelf. We zijn ons eigen goeroe aan het worden. Zodra we de ander laten vertellen hoe  het moet. Of wanneer we iemand anders gaan volgen zijn we bezig met oude energie. Dat is echt oud. En natuurlijk kun je overal iets van oppikken, maar uiteindelijk wel naar binnen, want daar is het koninkrijk. Jupiter in Kreeft wil ons laten voelen. Voelen of het klopt of niet. Voelen ervaren en loslaten, zonder verhaal. Ons zelf durven laten raken, openen en werkelijk kwetsbaar durven zijn.
  Nieuwe aarde, nieuwe mens, nieuwe relaties..
  Het gaat om Echt Zijn. Onze rollen en identificaties loslaten. Wanneer we niet ons ware zelf zijn en een “rol”spelen vallen we door de mand. Echt Zijn moet.
  Ook wanneer we het bij een ander zien, trekken we ons terug. Zoals toen je vroeger kind was en tegen je moeder zei dat je tante Annie helemaal geen kus wilde geven, dat je haar niet lief vond. En dat moest je toen wel! Nu zijn we op een punt dat we dat niet meer doen. We blijven trouw aan onszelf. Dan kan het gebeuren dat we ergens weggaan omdat het niet goed meer voelt. Of dat we juist blijven. Het is misschien wel lastig, maar wel heel eerlijk. Recht voor zijn raap. Dat zijn we afgeleerd. We zijn zo in de aanpassing gegaan!
  De angst om echt je eigen ruimte in te nemen kan groot zijn. Maar ook dat is heel belangrijk. Let op je woorden! Met woorden zet je dingen vast. Komen er weer verhalen. Wanneer je gaat voelen in je lijf, zul je ervaren dat angst hetzelfde gevoel geeft als opwinding en verliefdheid. Of dat boosheid hetzelfde voelt als kracht en power om dingen neer te zetten en te doen. We huilen van verdriet of vreugde.het echte gevoel is hetzelfde, het is alleen het woord wat we eraan geven wat bepaald hoe we ons er over voelen. Slecht of goed.

  Uit de dualiteit naar de trialiteit.triality sign 800x6721 490x584 Kosmisch weerbericht “Zwanger zijn van de nieuwe mens” Yvonne Weeber

  Vanuit zwart of wit naar grijstinten. De weg van het midden. Alleen zo kunnen we er boven uitstijgen en in Alignement komen met wie je bent en wat je wilt. Het getal voor 2014 is de 7. De 7 in de tarot kaarten is de zegenwagen. Een prachtige krachtige kaart die laat zien dat we meester kunnen worden van die dualiteit door erboven te gaan staan. Met een helikopter view kijken naar de situatie en jezelf afvragen is het verhaal waar watt ik mezelf vertel of is het een overleving? Overwinning over je kleine ik je, waardoor je kunt gaan onderscheiden en ook de grote sprong gaat durven maken in vertrouwen. Het 7 gaat over onderscheiden, onderzoeken waardoor door inzicht wijsheid gewonnen kan worden. Je Eigen wijsheid. Dus 2014 wordt een jaar van naar binnen keren en onderzoeken en vooral ook oefenen en erop terug komen. Helder zien, helder voelen, helder horen en helder weten worden geactiveerd. We laten ons niets meer vertellen of aanpraten. En ook al lijkt het wellicht niet zo als je naar het nieuws kijkt, maar er gebeuren prachtige dingen. Zoals de bollen in de grond groeien en hun voeding opnemen uit de aarde en straks weer boven de aarde komen. Er is een innerlijke ® evolutie aan de gang. En als jij jou dingen aan pakt dan zie je dat straks terug in de buiten wereld. Zo binnen zo buiten.

  Puzzelstukjes


  Puzzle desktop backgrounds Wallpaper 250x156 Kosmisch weerbericht “Zwanger zijn van de nieuwe mens” Yvonne WeeberZoals ieder jaar gaan wij met Oud en Nieuw met een groep mensen naar een prachtig kasteel in de Ardennen. Naast alle activiteiten en workshops is er ook altijd ruimte voor jezelf en iets voor jezelf te doen. In de woonkamer die uitkijkt op een prachtig meertje, maken we altijd een puzzel tafel. Ik had een prachtige leg puzzel gevonden met plaatjes van alle sterrenbeelden. Boven de tekeningen zat het symbool van het sterrenbeeld. Het is een puzzel van 1000 stukjes. Het bijzondere was, dat toen hij af was er 1 puzzelstukje miste. Eentje maar! Precies het stukje wat midden in het symbool van de Waterman. Wat mij verteld dat we hebben alles uit gepuzzeld, de puzzel is af. NU krijgen we de mogelijkheid in het Waterkanstijdperk om het zelf te creëren. Om het zelf in te vullen. Vanuit het hart in Verbinding met je ware zelf en van daaruit ook in Verbinding met de ander. Samenwerken en samen bouwen aan die nieuwe wereld..
  Heb het goed!
  Lieve groeten,
  Yvonne Weeber

2 opmerkingen:

 1. Wanneer zijn we het kwetsbaarst en wanneer juist niet? Kan je mij iets daarover laten weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer zijn we het kwetsbaarst en wanneer juist niet? Kan je mij iets daarover laten weten?

  BeantwoordenVerwijderen