bron naar buitenTransformatie is een overwinning.  Het is de reis die je maakt in  persoonlijke groei. Die gaat van toppen naar dalen en van dalen naar toppen. Zodra je bovenaan de berg staat heb je iets overwonnen, dan heb je heel hard gewerkt om toegang te hebben tot de kracht in jezelf. Doordat je zo bent gegroeid, heb je een andere frequentie gekregen. Dat is de transformatie van dat moment, je bent daardoor in een positie om verder te groeien. Vanuit dat punt ga je verder met je leven, je volgende transformatie tegemoet. Steeds een level verder…
Vooral Eenheid met jezelf, is een enorme transformatie! Omdat daar de sleutels liggen van enorme groei stappen. Daarin kan je het vinden. Zodra je één bent met jezelf, sta je in je kracht. Leven vanuit die kracht geeft je een fijner en mooier pad, dan leven vanuit angst, eenzaamheid of leegte.

Waar komt o.a. Eenzaamheid vandaan?

Toen je besloot naar de aarde te komen om opnieuw geboren te worden, had je allemaal begeleiders om je heen. Je had gemakkelijk verbinding vanuit het licht. Toen je geboren was, was die verbinding er ook nog gemakkelijk. Maar hoe ouder je werd, hoe moeilijker het werd, die verbinding te herkennen en vast te houden. De begeleiders waren er wel, ze zijn er áltijd, nu ook! Door al de afleidingen van het groter groeien, je verdrietjes van het kind zijn, de afwijzing vanuit je omgeving dat ze niemand bij je zien, (misschien was je bang? misschien had je een onzichtbaar vriendje?) heb je geleerd en ben je gaan geloven dat er niemand bij je is. Via die weg ben je de verbinding vergeten.
Hierdoor is de verbinding met je begeleiders/engelen/andere zielen een gebrekkige verbinding geworden met veel ruis op de lijn. Doordat de verbinding verbroken/onderbroken is voel je je  eenzaam.  En vanuit die eenzaamheid ben je de wereld gaan  verkennen. Met de gedachten dat je altijd alleen was.Die gedachten brachten je in een bepaalde energiefrequentie: Eenzaamheid. Vanuit die eenzaamheid ben je opgegroeid.
Gedachten vanuit de energie van eenzaamheid,  trekt mensen aan  die ook in de energie van eenzaamheid zijn. Je hebt dezelfde frequentie, dus onbewust herken je veel in elkaar. En dat trekt aan. Wat je dan feitelijk aan het doen bent, is een relatie aangaan en elkaars eenzaamheid opvullen i.p.v vanuit vrije liefde een vriendschap of relatie aangaan. Er zit wel een gelijkheid in, (eenzaamheid) maar omdat je de ander nodig hebt om je goed te voelen, zal de energie uiteindelijk tegen gaan werken. Want onbewust wil je graag dat diegene die opvulling blijft doen. Die tegenwerking kan op verschillende manieren gebeuren. Bijvoorbeeld door een breuk in de vriendschap/relatie. Je gevoel van eenzaamheid wordt daarmee wéér bevestigd, om vervolgens bij de volgende relatie in dezelfde valkuil te stappen. Wat ook een mogelijkheid is qua energie vanuit eenzaamheid die tegen je gaat werken, is manipulatie of bezitterigheid.
Wanneer je bovenstaande herkent, heb je grote kans dat je geen verbinding hebt met jezelf. Dat er geen eenheid is.
Want, wat wil je eigenlijk ontvangen? Erkenning? Verbinding? Balans?
Je wilt je met iemand verbinden om je niet alleen te voelen. Wat je wezenlijk doet is je verbinden met iemand anders i.p.v met jezelf. Zodra je je gaat verbinden met jezelf kan je veel meer en gemakkelijker contact maken met je begeleiders. Dan voel je je gedragen en voel je je één met jezelf. En niet meer alléén.Vanuit die eenheid met jezelf sta je in je kracht. Vanuit die eenheid en kracht kan je je verbinden met iemand anders, die ook in zijn  kracht staat. Eenzaamheid zit zo diep in ons leven geworteld dat het een behoorlijke bewustwording en transformatie nodig heeft om goed tot uiting te komen. Een stapje naar voren en een half stapje terug. Een transformatie is een andere frequentie krijgen.
Zo lang je in een lagere frequentie zit, zal je mensen aantrekken die ook in die frequentie zitten. Op zich is daar niks mis mee, maar verwacht niet dat het je eenzaamheid op zal lossen. Het zou mooi zijn om juist met die mensen de transformatie door te maken naar eenheid.
Eenheid vanuit je eigen gevoel. Wanneer ieder in zijn eigen kracht komt en van daaruit zal handelen, vervolgens met de ander verbinding maakt, zal je veel meer gelijkwaardigheid hebben waardoor er heel ander soort relaties kunnen ontstaan.
Je kan je voorstellen dat wanneer je een relatie aangaat met iemand die een bepaalde leegte je in je op moet vullen het een heel andere relatie zal zijn, dan met iemand die in zijn kracht staat. Iemand die al vervuld is heeft niemand nodig om iets op te vullen bij zichzelf, waardoor automatisch een gelijkwaardige relatie ontstaat.  Er zullen geen verwachtingen zijn waardoor er ook niets tegen kan vallen. Wanneer zijn er tegenvallers? Als er verwachtingen zijn. Eenheid met jezelf, vervolgens met je begeleiders, daarna met de ander.  Dat is een volgorde waarbij je in je kracht komt te staan! De volgende stap is de natuur, de wereld, het universum! Het is een enorm transformatie proces waar de wereld nu inzit. Het transformatie proces gaat gepaard met groeipijnen, groeistuipen, en natuurlijk tegengas! Om je vrij en los te maken vanuit de oude  ballast.
Zie het als een rups die uit een cocon moet kruipen, daar is kracht en doorzettingsvermogen voor nodig. Zodra hij uit de cocon is heeft ie ook kracht nodig om zijn vleugels te ontdekken en deze leren te gebruiken. Verwacht niet, wanneer je een keer mediteert, contact maakt met je hart, of met je ziel, dat je dan het transformatie proces hebt volbracht. Nee, dat is het niet. Daar heb je heel wat voor nodig, levenslessen, begeleiding, ondersteuning doorzettingsvermogen, inzicht en inspiratie. Zorg dat je inspiratie zal vinden in je levenslessen, laat je bijstaan door liefdevolle mensen, ga op onderzoek uit, lees veel en sta open voor het leerproces!
Ik wens je eenheid met jezelf!
Heb je vragen, een toevoeging, een reactie, een ervaring…? Ik lees het graag!
Esther BuijsEsther Buijs