Dana MrKich 2014: DE LOTUS KOMT TEVOORSCHIJN UIT DE MODDER Dana MrkichDe laatste twee jaar, vooral sinds het begin van onze nieuwe cyclus, hebben velen onder ons een vreemd gevoel gehad van ergens tussenin te hangen, alsof we aan het drijven zijn in een leegte tussen het oude en het nieuwe.
Zoveel van wie we vroeger waren voelt nu niet meer juist aan, of lijkt niet meer echt te passen. Daaraan dacht ik gisteren, en ik kreeg de boodschap dat het is zoals wanneer geesten niet beseffen dat ze 'dood' zijn in hun oude leven. Ze zijn in de war, en kunnen een tijd vast zitten tussen werelden. Om verder te kunnen moeten ze het Licht zien en er doorheen stappen, zodat ze verder kunnen met hun leven, op een andere plek en in een andere ruimte.man
We zijn dan misschien niet fysiek dood, maar er zijn wél grote delen van onszelf gestorven. We zijn gestorven in grote delen van onze oude identiteiten, missies, doelen en karmische contracten. We zijn gestorven in veel van onze oude kwetsuren, patronen, overtuigingen en manieren van zijn. Ze werken niet meer, en zullen dat ook niet meer doen. We zijn als slangen die hun huid hebben afgeworpen. Sommigen onder ons proberen terug naar het oude te grijpen, anderen hangen rond in de buurt van brandende gebouwen, wetende dat we er niet meer binnen kunnen, maar zonder enig idee van waar we nu heen moeten. Deze 'dood' heeft allerlei variaties in verdriet, depressie, frustratie en verwarring als gevolg. Voor sommigen is er fysiek veel veranderd, maar voor anderen is dit niet die soort dood geweest die tastbaar is, en dat heeft gemaakt dat het allemaal moeilijker te begrijpen is, en dat we er moeilijker mee om kunnen.
Deze verschuiving gebeurt op alle levels en lagen. Voor sommigen betekent dit enorme veranderingen in belangrijke gebieden van je leven. Voor anderen zal de verandering meer innerlijk zijn, en toch kan dit ook het uiterlijke beïnvloeden. Zelfs wanneer we de juiste job of relatie hebben, kunnen we ons onrustig voelen en ons afvragen waarom?
Het is omdat onze Ziel zich uit zijn oude huid wurmt. Voor sommigen betekent dat dat je je uit oude relaties, jobs of geografische locaties wurmt, die niet langer passen voor jou. Voor anderen zijn die aspecten van je leven oké, maar past je vroegere innerlijke bedrading rond hoe je gerelateerd was tot deze aspecten niet meer. Misschien is je werk oké, maar wil je een gezondere balans tussen werk en familie. Of wil je er meer creativiteit of overvloed in krijgen. Misschien is je relatie oké, maar verandert je oude manier van uitdrukking geven aan je innerlijke mannelijke en vrouwelijke de dynamiek tussen jullie, om je zo te helpen betere, meer gebalanceerde versies van jezelf te zijn.
Veel relaties worden opgeroepen (gedwongen) tot verandering, wanneer een partner zijn huid afwerpt en in een nieuwe versie van zichzelf gaat staan, en de andere partner misschien hetzelfde moet doen, of ze zullen niet langer in staat zijn op een harmonische manier met mekaar om te gaan.
Onze ziel roept op tot grotere balans, meer hart, en totale authenticiteit bij al wat we doen, en dat brengt altijd verschuiving, in alles.liefde boekWanneer je je in een leegte voelt, is dit een goede oefening: sluit je ogen en voel de emotionele ruimte waarin je je nu bevindt, en waaruit je nu wil weggaan. Zie dat je nieuwe leven voor je ligt, maar net zoals die geesten we dat nog niet beseften. Je hogere vibrationele zelf ligt daar vlak voor je, en wil dat je in meer van JOU stapt, wil dat je meer van JOU belichaamt, wil dat je beseft dat dit altijd het JOU is geweest waarop je hebt gewacht.
Doe een stap vooruit, met de bewuste intentie dat je vooruit stapt in je nieuwe leven en zelf, uit je oude huid. Letterlijk, niet in meditatie, maar fysiek, met beide voeten op de grond, stap, stap in het nieuwe. Open je ogen. Hoe voel je je?
Dana Mrkich
Vert. Fran Tielemans
Lees meer van Dana Mrkich op Nieuwetijdskind.com